Meet the Team: Marije Bakker

Be Empowered ( label vanDynamic People) bestaat uit een stel Microsoft Power Platform enthousiastelingen met een ambitie mensen en organisaties te ondersteunen in hun innovatieproces. Leuk, die enthousiastelingen, maar wie zijn zij dan precies? Vandaag stellen we je voor aan Marije Bakker: onze UX/UI Consultant. Geen design is Marije te gek, Dat weten we inmiddels. Wieze is? Dat lees je hier.

Even terug naar het begin

Marije woont al vanaf dat ze ging studeren in Amsterdam. “Opgeteld woon ik hier nu al 12 jaar en het verveelt me nog steeds niet. Om maar even een Herman Vinkers quote te jatten: ‘Eén stoplicht springt op rood, een ander weer op groen. In Amsterdam is altijd wat te doen.’”Startend met een studie Geneeskunde stapte ze na 2 jaar toch over naar Psychobiologie. “Mijn interesse voor neurowetenschappen was gewekt bij bij Geneeskunde. Psychobiologie was een nieuw opgezette studie, waardoor er veel veranderde. Computational neuroscience werd steeds een groter topic. Dit in combinatie met mijn grote liefde voor kunst zorgde ervoor dat ik een minor in kunstgeschiedenis heb gedaan. Uiteindelijk Heb iknog een jaarcertificatengehaald voor digitale vormgevingomdathet technische aspect mij steeds verder aan begon te spreken.”

Op naar Be Empowered

Van freelancen voor illustraties, designs, portretten schilderen, en veel meer naast een vaste baan rolde ze in een traineeship als data analyst bij een opdracht voor de KLM. “De digitale kant trok me toch meer.” Hoewel het een hele leuke opdracht was voor KLM, was het toch niet helemaal wat ze zocht. “Door het traineeship zelf ben ik verder in aanraking gekomen met UX/UI Design. Door contact te zoeken met andere UX designers heb ik een aantal dingen mogen doen voor onder andere Yacht en Randstad. Voor mij was dit het A-Ha moment! Deze richting was precies wat ik wilde.” Via een recruitment bureau kwam ze bij Be Empowered terecht. “Het was een nieuw bedrijf en nieuw concept. En heel veel meer kon de recruiter ook nog niet zeggen. Maar het feit dat ze de combinatie zochten werkte voor mij al als een goede trigger. Ik denk vanaf het eerste gesprek toen, dat vooral (naast natuurlijk de leuke functie) ook de sfeer en het enthousiasme van het gesprek bij mij heel erg was blijven hangen.

En nu?

“Ik werk hier nu 7 maanden. En de tijd vliegt voorbij! Ik heb in deze tijd ontzettend veel geleerd. Vooral ook omdat ik nog niet bekend was met het Power Platform.” De drive wordt ook steeds groter bij Marije nadat ze weer iets nieuws heeft geleerd. Het valt haar op dat iedereen die bij Be Empowered werkt echt gepassioneerd is én vertelt daarbij: “Dat werkt heel aanstekelijk! Het voelt echt alsof je met een team een product aflevert, wat iemands functie dan ook wel mag zijn in het proces, je doet het samen. Ik heb echt het gevoel dat ik door Be Empowered groei in zowel persoonlijke ontwikkeling als technisch. En dat de focus ook echt is dat jij je ontwikkelt als werknemer.”

Wie is Marije dan écht?

“Ik schilder en teken graag in mijn vrije tijd. Als ik het een lange tijd ook niet heb gedaan begint het ook echt te kriebelen dat ik moet gaan schilderen. Daarnaast houd ik van bordspellen, vooral de strategische en tactische spellen die meestal 2 uur duren voordat een potje klaar is.” Niet iedereen loopt daar zo hard van stapel van, “maar er schijnt een bordspel clubje te zijn bij Be Empowered…” En houdt Marije van koken (en niet onbelangrijk: het opeten ervan). “Gratis tip: ‘Amazing Asia’ van Emma de Thouars.” Maar waar ze het meeste energie van krijgt is toch wel nieuwe mensen ontmoeten. “Klinkt heel simpel maar vooral door corona merk ik het nu nogmeerdan ooit!”


Tot slot: wat is jouw lijfspreuk?

“Niet geschoten is altijd mis.”


Sparren
met Marije?

Dat kan! Zou je graag willen weten welke mooie designs Marije voor jou kan maken (in een Canvas appje natuurlijk)? Plan een koffietje of een sparsessie in met Marije via: +31 20 303 24 70 of mail naar: info@be-empowered.nl.

Meer Relevant Nieuws

Meet the Team: Niels Minnee

Meet the Team: Niels Minnee

Be Empowered (label van Dynamic People) bestaat uit een stel Microsoft Power Platform enthousiastelingen met een ambitie om mensen en organisaties te ondersteunen in hun innovatieproces. Vandaag stellen we je voor aan Niels...

Lees meer
Meet the Team: Ellen Oosterwijk

Meet the Team: Ellen Oosterwijk

Be Empowered (label van Dynamic People) bestaat uit een stel Microsoft Power Platform enthousiastelingen met een ambitie mensen en organisaties te ondersteunen in hun innovatieproces. Vandaag stellen we je voor aan Ellen...

Lees meer
Meet the Team: Victor Sijtsma

Meet the Team: Victor Sijtsma

Be Empowered (label van Dynamic People) bestaat uit een stel Microsoft Power Platform enthousiastelingen met een ambitie om mensen en organisaties te ondersteunen in hun innovatieproces. Leuk, die enthousiastelingen, maar...

Lees meer

Neem contact op

Accelerate your innovation capacity

Share This