Hoe je het Power Platform maximaliseert

Integreer Power BI en Power Apps in jouw dagelijkse Apps

In het (Microsoft) Power Platform wordt het steeds makkelijker om verschillende tools te combineren om het maximale uit je data te halen. Dat komt ook omdat we meer mogelijkheden hebben voor data invoer. In dit blog laat ik zien hoe je het beste uit het Power Platform haalt, door Power Apps (Canvas App), SharePoint Online, Power BI en Teams samen te gebruiken. Laat je inspireren!

Ken je onze F1 App nog?

Als iemand een maximizer is (pun intended), dan is het Max Verstappen. Geloof mij: Max wordt over een paar races wereldkampioen. En aangezien we fanatieke Max-fans zijn bij Be Empowered, hebben we besloten om een Formule1-app te maken. Voor elke race voorspelt elke deelnemer de top drie van de finishers en beantwoordt een aantal andere vragen: Zal Maze(s)pin de race afmaken? Wie pakt het punt voor de snelste ronde? Wie voorspelt de snelste rondetijd tijdens de race? Wie zal de race eindigen als de laatste finisher? En al deze gegevens komen, wanneer ze in de app worden opgeslagen, terecht in SharePoint Online.

Don’t trust me, trust the system

Omdat sommige van mijn collega’s het puntensysteem helemaal niet vertrouwden (onze eigen ‘FIA’ is strenger dan de echte FIA), hadden we een overzicht nodig van de beste voorspellers van de deelnemers, verdeeld in teams en gebruikers. Zo kon iedereen zien wie er aan de winnende hand was. Met mijn ervaring als Power BI-consultant, ben ik gewend om met Data Warehouses en databases te werken om rapporten te maken in Power BI, ik dacht dat ik Power BI en de SharePoint-connector kon gebruiken.

 

Meten is weten

Dus, hoe heb ik het gedaan? Ik heb een aantal metingen gemaakt waarin we de gescoorde punten vergelijken met het aantal voorspellingen om de conversies per KPI te controleren. Op dit moment, zoals je kunt zien, loopt ons Customer Engagement-team nog steeds voorop! Tijd voor Be Empowered om ons spel op te voeren. Als je zo’n rapport wilt maken, bijvoorbeeld als het gaat om budgetten, kun je op dezelfde manier als ik heb gedaan vergelijkbare logica toepassen op de gegevens van jouw eigen bedrijf.

We zien niet alleen een overzicht van de punten per team, maar we kunnen ook inzicht krijgen in de coureurs waarop onze collega’s hebben gestemd. Wat je hier bijvoorbeeld ziet, is dat er maar één keer iemand heeft voorspeld dat Sainz de winnaar werd. Elke andere voorspelling koos iedereen voor Verstappen of Hamilton.

Uiteindelijk kunnen we het rapport ook embedden in ons Microsoft teams-kanaal, dat ziet er dan zo uit:

Best wel cool, toch?

Combineer om te shinen

Dus nu kan iedereen in onze organisatie gemakkelijk de uitslag per race in teams zien. We hebben Power Apps, Power BI, SharePoint Online en Teams gebruikt!

Wil je hetzelfde doen, maar voor een andere uitdaging? We integreren regelmatig op maat gemaakte applicaties (Canvas Apps en PCF-besturingselementen). Meer weten? Neem dan contact met ons op: sales@be-empowered.nl of bel +31 20 303 24 70.

Meer Relevant Nieuws

Power Automate Connection References

Power Automate Connection References

Het low-code Power Platform maakt het gemakkelijk om verbinding te maken met de wereld, maar dit gemak heeft ook een keerzijde: rommel... Door bijvoorbeeld Power Automates (flows) of Canvas apps te bouwen zal het platform...

Lees meer
Eenvoudig interne registraties automatiseren

Eenvoudig interne registraties automatiseren

In deze blog neem ik jullie mee in een mogelijkheid tot digitalisering van interne events, via jullie standaard Office365 licenties. Wat veel mensen niet weten is dat het Microsoft Power Platform ook de mogelijkheid heeft...

Lees meer

Neem contact op

Accelerate your innovation capacity

Share This